keskiviikko 4. syyskuuta 2024

Kärnä: Lensin pitkästä aikaa!

Olen erittäin pahasti laiminlyönyt viime aikoina lentämistä.

Mutta en laiminlyö enää!

Välillä olin valitettavasti pistänyt pelitietokoneeni kiintolevyn sisällön sileäksi, joten jouduin nyt X-Plane 12:n käynnistäessäni ohjelmoimaan peliohjaimet uudestaan.

Siksi tein vain yhden, lyhyen, lennon tänään. Lensin Cirrus SR22:lla, koska sen se oli minulle oletuksena laittanut koneeksi.

Nousin ilmaan Portlandin kansainväliseltä lentokentältä Yhdysvaltain Oregonissa. Kyseinen lentokenttä on sekä siviili- että sotilasilmailun käytössä, ja se on Oregonin suurin lentokenttä.

Tein ilmassa pienen kierroksen. Vasta olin ehtinyt vetää laskutelineet ja laskusiivekkeet sisään, kun ne täytyi jälkeen saattaa ulos.

Itse asiassa kierrokseni ilmassa oli jäänyt sen verran lyhyeksi, että jouduin pistämään moottorin tyhjäkäynnille, jotta nopeutta ei olisi liikaa laskeutuessa. Mutta pääasia, ettei mitään isompia komplikaatioita tullut eteen. Osaan edelleen periaatteessa lentää.

Ja kiva, että ilotikku sekä kaasuhärpäke toimivat normaalisti.

Koska sivuperäsinpolkimet olivat poissa pelistä, en ollut jättänyt niitä enää paikoilleen, joten mahduin olemaan lähempänä tietokoneen näppäimistöä.

Jatkossa minulle jo tutummaksi käydä ehtinyt Beechcraft Baron 58 saa olla ensialkuun lentokoneenani. Se on helposti käsiteltävä sitenkin, että sen kääntösäde on kohtuullinen. Ja sen mittaristosta saa simulaattorissa selvää. Jonkin verran inhoan digitaalisia näyttöjä. Oikeassa lentokoneessa ne toki voivat tuntua lentäjästä miellyttävämmiltä.

Yritän saada huomenna lennettyä lisää. Jossain vaiheessa rupean sitten opiskelemaan lentokoneen manuaalia X-Planen sivuilta.

Huomisen jälkeen ovat varmaan helteetkin jo ohitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti